Esittely - About me


Olen nuori nainen Sipoosta, koirien kanssa olen harrastanut ja touhuillut yli kymmenen vuotta. Aloitin elämäni koirien parissa 8-vuotiaana naapureiden koirien lenkityksillä. Silloin useimmiten kävin boxeri- ja sk collie kasvattajilla leikkimässä ja ulkoiluttamassa koiria. Ei mennyt kauaa kun lenkitettäviä koiria oli sen verran että ei enään sormet riittänyt. Ehkä tämä toiminta antoi silloin äidille ja kasvattajalle varmuutta, että tämä lapsi on oikeasti valmis omaankin koiraan. Oman koiran jälkeen alkoi koiranäyttelyissä pyöriminen ja ihmisiin tutustuminen, noh paluuta ei sieltä enään ollut!


Olin 12-vuotias kun sain ensimmäisen koirani kultaisennoutajan Sonin, ja silloin alkoi oikea harrastaminen. Toko ja näyttelyt olivat ensimmäisiä harrastuksiani, ajan myötä pääsin tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin lajeihin.

Nyt kotoolta löytyy viisi bordercollieta ja dobermanni. Harrastuksista olen päässyt kokeilemaan todella monia, omiksi harrastuksiksi on jäänyt agility, rally-toko ja näyttelyt. Koirienki kanssa olen saannut kokea monenmonta mukavaa reissua ja tapahtumaa. Ollaan oltu telkkarissa ja lehdissä. Soni on kaverikoira sekä omistaa sankarikoira tittelin. Ollaan oltu huippu kivoilla leireillä ja koulutus viikonlopuilla. Kyllä paras reissukaveri on oma koira <3


Työskentelen yrittäjä trimmamossa ja koulutan pääasiallisesti agilitya, olen myös klinikalla töissä. Vuorokaudessa ei montaa hetkeä ole milloin ei olisi koiria näköpiirissä. Joten elämää ilman koiria ei osaa edes kuvitella.

Kasvattamista olin miettinyt jo monta vuotta, mutta 2017 tuli erittäin hyvä sauma ilmottautua kasvattaja kurssille ja hankkia kennelnimi. Kenneleissä ja kasvattajien kanssa olen ollut mukana kaikessa toiminnassa sieltä 8-vuotiaasta asti.

Kasvatus urallani halua edistää rodun parhaita puolia. Bordercollie on älykäs, perusterve ja kaunis rotu, siitä pitää pitää kiinni. Toki välillä joutuu tekemään tietoisia riskivalintoja, koska täydellistä koiraa ei ole. Rotuamme tutkitaan niin laajasti että aina löytyy jotain, kriteereitä on niin paljon mitkä pitäisi täyttyä. Yritän pyrkiä kasvattamaan terveitä, hyvän hermorakenteen omaavia ja kaunis luustoisia bordercollieita. Pyrin siihen että kasvattini kanssa voi harrastaa mitä lajia vain ja että heidän kanssa arki on mahdollisimman helppoa. Haluan kehittyä kaikessa mahdollisessa, ikinä ei voi olla valmis. Minusta hyvä bordercollie voi pärjätä harrastuksissa ja näyttely kehässä, näiden ei pitäisi kumota toisiaan.
-Janina Taskinen-

Janina_Taskinen@hotmail.com
Sipoo