Pentublogi B

25.6. 8vk mittarissa ja aitaus on kovin tyhjillään...Valitettavasti unohdin hälinässä Skumpasta kuvat ja Lucysta pääkuvat. Mutta nyt on ollut haipakka viikko! Tyypit ovat niin energisiä ja nopea liikkeisiä, että ei yksi ihminen vain pysy perässä. Vaikka haikeana sitä katsoo kun auton perävalot poistuvat, niin kyllä se vain niin on että nämä pienet tyypit kaipasi jo uusia seikkailuita! Toivon sydämeni pohjasta että tapaan kaikki tyypit vielä joskus <3
Tämä pentue oli tähän asti juuri sitä mitä lähdettiin hakemaan, kauniita ja rohkeita pentuja. Roxy mamma hoiti kaiken kuin oppikirjasta. En olisi voinut enempää toivoa, nyt enää toiveeni on että kaikki pennut saavat hyvän ja terveen loppu elämän, kodin missä pääsee toteuttamaan itseään ja olemaan ihmiselle iloksi!


Lucy (iita)


Ava (piu)
Aava (Vappu)Vito (sima)
Pixi (manta)Nomparelli
19.6.
Eilen tuli 7viikkoa täyteen, olen taas yhtä järkyttynyt tästä ajan kulusta! Ensiviikolla on vielä silmäpeilaus ja sitten alkaa porukaa häviämään. Nyt tuli kuvat päivän myöhässä, kun eilen oli niin hirveä ilma. Tänään oli myös eläinlääkärin tarkastus, kaikki oli hyvin ja saatiin terveen paperit ja sirut on nyt niskassa. Käytiin myös ekaa kertaa autoilemassa ja tutkimassa lähi kenttää, reippaat pienet olivat uudessa paikassa kun kotonaan, autossa vähän kuorolaulua kuultiin. Lopussa vielä kuvia päivän reissusta.

Iita
Piu
Vappu
Skumppa
Sima
Manta
Nomparelli
12.6.
Eilen tosiaan erotettiin ensimmäistä kertaa pennut toisistaan hetkeksi. Vietiin kaikki yksitellen pois tutusta ympäristöstä katsomaan että miten pennut reagoivat kun ovat ilman lauman tukea. Kokeiltiin lähteekö pentu heti seuraamaan ihmistä, miten pentu lähtee leikkimään, mitä sanoo "kolinapurkista", mitä pentu sanoo kun sen selättää ja miten reagoi sen jälkeen. Porukka oli todella tasainen, suurimmat erot oli että Skumppa lähti nopeiten leikkiin ja Nomparelli halusi leikkiä ihmisen lähellä sekä että Piu oli ainoa joka jäi ihmisen viereen sen jälkeen kun se oli laitettu selälteen maahan. Kaikki tuli kyllä kutsusta takaisin lällyteltäväksi. Oli myös ihana huomata kuinka kaikki nautti ja arvosti sosiaalista palkkaa! Kolinapurkkiin (tölkki missä on pikkukiviä) kukaan ei sen suuremmin reagoinut.
Mutta tiedossa olleet asiat vahvistui, tyypit on omilla jaloilla seisovia ja heihin täytyy luoda suhde, se suhde on ja pysyy kun sen vain saa rakennettua! 11.6
6vk aika juoksee liian kovaa, ja niin myös pennut. Tänään kaikki pennut joutui hetkeksi eroon porukasta kun käytiin vähän katsomassa luonne eroja mitä ei porukassa huomaa, yritän huomenna keretä kirjoittelemaan niistä lisää! Nyt saa vain lepuuttaa silmää kuvan kauniiden pentujen kuvissa!

Iita
Piu
Vappu
Skumppa
Sima
Manta
Nomparelli
4.6.
5viikkoa, huhhu miten aika menee nopeasti ja alkaa meno yltymään! Ollaan käyty aina kun vain pääsee niin ulkona, ja se onkin ollut hyvä tapa saada pupsit paremmin väsyneeksi. Samalla motoriikka kehittyy ja on paremmin tilaa temmeltää ja kokea uutta. Tällä viikolla kaikki pennut pääsi yhdessä ulos, isot saattavat välillä leikkiä vähän turhan kovilla otteilla pienten kanssa, mutta onneksi siihen on vielä helppo puuttua. Nopeuttaa tässä ihmisen aikatauluja kun saa koko porukan kerralla ulos.

Iita
Piu
Vappu
Skumppa
Sima
Manta
Nomparelli
28.5
4vk mittarissa! Ollaan joka päivä syöty ihan oikeaa ruokaa, maisteltu jo jauhelihoja ja possunkorvaa. Meno yltyy päivä päivältä. Tänään oli taas aika madotukselle ja kynsien leikkuulle. Tyypit on päässyt ulos ainakun sää on sen sallinut, siellä on hyvä hetki puuhastella ja sitten ottaa päikkärit. 

Iita
Piu
Vappu
Skumppa
SimaMantaNomparelli
21.5
3vk mittarissa. Viikon aikana ollaan avattu korvat ja silmät kunnolla, ollaan opeteltu leikkimää ja ensimmäinen madotus hoidettu, myös kynnet on tänään kolmatta kertaa leikattu. Tänään käytiin ekaa kertaa ulkona, tyypit ottivat kaikki uudet asiat vastaan todella rennosti! Ja jotten päivästä tullut tylsä niin maistettiin ekaa kertaa pikku nokareet kiinteää ruokaa sekä muutettiin isompaan aitaukseen, huhhu nyt väsyttää! Tyypit ovat kyllä niin rohkeita ja reippaita että ei tosikaan. Eka kerta trimmipöydällä ei jännittänyt, jalat kantaa vielä paikoittain aika hatarasti, mutta saatiin silti pieni näyte millaista kroppaa sieltä on kasvamassa!!

Iita
Piu
Vappu
Skumppa
Sima
Manta
Nomparelli14.5

 

2vk mittarissa. Melkein kaikilla on silmät auki, ja jalat jo melkein kantaa. Kynnet leikattiin tänään toista kertaa, ja kyllä meinaa luonnetta löytyä tyypeiltä. Tyypit on kasvanut hurjasti ja vähän leikintynkää alkaa touhoissa näkyä. Viime viikolla Simalla ja Mantalla oli hieman maha vaivoja, kun piti aina vetää maito överit, mutta sekin on jo onneksi helpottanut. 

Iita


PiuVappuSkumppaSima


MantaNompareiili

7.5
Viikko tuli täyteen, tyypit on kasvanut hirveästi! Välillä saadaan vähän jo maavaraa masun alle, astit on herkistynyt ja huomataan jo paljon nopeammin kun mama tulee laatikkoon. Tissillä on kova kuhina, luonne eroja on löytynyt jo ekoista päivistä lähtien katsotaan pitääkö tulevaisuudessa paikkaansa. Roxy on vihdoin hieman rauhoittunut, ja malttaa jo vähän nukkua vaikka tyypit kitisee.


Iita


Piu


Vappu


Skumppa


SimaMantaNompareilli

1.5 Vappukuvat kera donitsin

Nomparilli ja Sima
Vappu, Piu ja Manta30.4
Nomparelli


Manta


Sima


Skumppa


VappuPiu


Iita


 Vappupallot saapuivat! 5 narttua, 2 urosta ja yksi enkeli tyttö putkahti maailmaan 30.4.2022
Emä ja pennut voivat hyvin, kuulumisia päivitellään piakkoin. Railakasta vappua kaikille!